KIJK!!! introduceert Gea Meijers (plaats 2)

Facebook

“KIJK!!! agendeert problemen die ik belangrijk vind met ‘groen, sociaal en progressief’. Mijn aandachtspunten zijn zorg en bijstand, een groener beleid en een gemeente die actief burgers betrekt, met meer vrouwen en jongeren in de gemeenteraad.

Ik woon nu 6 jaar in Bunde en kom oorspronkelijk uit Maastricht. Politieke betrokkenheid is me met de paplepel ingegoten. Ik ben opgegroeid in een gezin dat voor een tijd ook afhankelijk was van de bijstand; daardoor weet ik wat uitsluiting betekent. In mijn werk de afgelopen 20 jaar voor verschillende internationale non-profit netwerken kom ik veel discriminatie en uitsluiting tegen en zie ik hoe klimaatverandering steeds urgenter wordt.

In mijn vrienden en kennissenkring hoor ik verhalen van discriminatie -ook met gewelddadige gevolgen- met enige regelmaat. Dat doet me steeds meer beseffen hoe belangrijk het is om verbinding en democratie in mijn eigen omgeving actief te koesteren. Ik ben nu al 15 jaar heel actief als feministe. Diversiteit verbetert beleid, daar wil ik me voor inzetten, net als voor vergroening. En voor een sociaal beleid waarbij de gemeente meer doet voor verborgen armoede en ongelijkheid.

Reacties zijn gesloten.