Lilianne Ploumen in de Auw Kerk

Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en kandidaat Tweede Kamer Partij van de Arbeid bezoekt op zaterdag 11 maart as. de gemeente Meerssen in het kader van de campagne voor de verkiezingen van de Tweede Kamer op 15 maart.
Tijdens een bijeenkomst in de Auw Kerk in Bunde – georganiseerd door de Partij van de Arbeid afdeling Meerssen, KIJK!!! en leden van GroenLinks en D66 – zal zij vragen beantwoorden. Ook zijn er vragen voor Linda Kromjong, secretaris-generaal van de internationale organisatie van werkgevers, gevestigd in Genève. Linda Kromjong woont in Meerssen, is lid van KIJK!!! en gaat ook met Lilianne Ploumen in gesprek. Maatschappelijke organisaties zoals onder andere Meerssen Ontwikkelingssamenwerking (MOS), SMHO, Debating Group Stella Maris College, de Ruggesteun, Bundenusamen, Douzelage, Zij-actief krijgen een uitnodiging aanwezig te zijn en van tevoren suggesties te doen voor vragen. Ook andere inwoners van de gemeente zijn van harte welkom. Thema’s kunnen zijn SHE DECIDES, ontwikkelingssamenwerking, armoede, vluchtelingen en Europa.
Een aantal maatschappelijke organisaties en politieke partijen zullen zich vanaf ongeveer half tien tot half twaalf aan de bezoekers presenteren. Lilianne Ploumen is vanaf ongeveer 10.00 uur tot ongeveer 11.00 uur aanwezig. Daarna vertrekt de minister – mogelijk via het winkelcentrum van Bunde – naar Maastricht.

2 comments

  1. Op 30/4-2015 hebben we een 1 uur durende bespreking gevoerd met Minister Ploumen op het Ministerie in Den Haag en aansluitend hebben we nog lange tijd informeel met elkaar gesproken (foto’s kan ik toesturen). Vervolgens hebben we een zeer uitgebreide rondleiding gekregen en hebben we ook de Afrika-afdeling op het Ministerie bezocht. Eerder al waren mijn zoon Tim en en dochter Ivi door het Ministerie van Buitenlandse Zaken – waar haar Ministerie ook onder valt – verkozen tot Nederlands wereldverbeteraars van het jaar. Na ons eigen bezoek aan het Ministerie hebben we nog ongeveer 1 jaar intensief contact met haar Ministerie onderhouden over ons imkerproject in Ghana. We denken dat het ontzettend leuk zou zijn (ook voor haar) om elkaar weer te ontmoeten. Tim en Ivi zijn door de (oud-)burgemeester benoemd tot duurzaamheidsambassadeurs. Afgelopen weekend heeft onze stichting het groen lintje gewonnen.

  2. Ik wil graag aanwezig zijn bij deze bijeenkomst.
    Wij werken momenteel als Douzelage-organisatie met alle 27 partnersteden aan een rapport over de integratie van de in onze gemeenten aanwezige asielzoekers. Dit in samenwerking met Europe for Citizens (onderdeel van EU Brussel). De resultaten worden samengevoegd op onze Algemene Vergadering in mei in Bad Koetzting, Duitsland. Aansluitend wordt dit in Brussel gepresenteerd. Wij willen graag van Minister Ploumen weten in welke vorm zij hieraan kan bijdragen.