Online politiek Café: “De gemeente zorgt”, dinsdagavond 25 januari 2022 is uitgesteld

We hebben helaas de mededeling van ons politiek café gepland voor 25 januari niet doorgaat. Het merendeel van onze sprekers kan niet deelnemen. We willen jullie een interessante avond aanbieden met een compleet programma en hebben daarom besloten het politiek café uit te stellen.

In dit online politiek café gaat KIJK!!! dieper in op de problemen in de zorg en bijstand: het sociaal domein. Wat kan en moet de gemeente Meerssen doen na de verkiezingen?

Vragen die aan bod komen. Voor welke uitdagingen heeft de gemeente Meerssen gestaan in sociaal domein, en wat moet en kan de gemeente de komende vier jaar doen? Hoe hangen wachtlijsten in de (jeugd)zorg samen met marktwerking en privatisering van die zorg? Hoe kunnen we de problemen in de jeugdzorg oplossen? Van welke concrete projecten in Maastricht, die veel zorg en bijstand namens Meerssen aanbiedt, kunnen we leren? Wat kunnen we nog doen aan preventie? Welke oplossingen zijn er om de kosten in het sociaal domein terug te dringen zonder aan kwaliteit van zorg in te boeten?

Sprekers:

Marcel Dassen, raadslid voor KIJK!!! nu lijstduwer (niet verkiesbaar), decennia lang ervaring in de zorg onder andere bij de GGZ Mondriaan en als bestuurslid THC De Brug (thuishulp door vrijwilligers), momenteel als manager van de medische staf voor Cicero Zorggroep. Aandachtsvelden: duurzaamheid en sociaal domein.

Vanessa de Rond, projectleider doorontwikkeling sociaal domein voor de gemeente Maastricht. Ervaring bij verschillende gemeenten in het sociale domein, vooral op gebied van jeugdzorg, toegang tot zorg en maatwerk voor multi-probleem gezinnen. 

Manon Fokke, oud kamerlid en op dit moment fractievoorzitter van de PvdA Maastricht. Directeur van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies. Rekenkamers en Rekenkamercommissies controleren -kort gezegd- de doelmatigheid en rechtmatigheid van decentrale overheden.

De toegang is uiteraard gratis en voor iedereen die interesse heeft. Wilt u zich aanmelden? U kunt een bericht sturen naar contact@kijkmeerssen.nl, of een whatsapp, signal bericht of bellen met 06-46461075 (Gea Meijers).

Van links naar rechts: Marcel Dassen, foto van Sociaal Domein Maastricht, Manon Fokke

Reacties zijn gesloten.