Spannende tijden

Wat moeten we nog zeggen over de manier waarop de coalitie van BRUG-M, Focus en PGM zichzelf ten grave heeft gedragen? En wat nog over de manier waarop Focus, PGM en VVD aan de slag zijn gegaan met het tot leven wekken van een nieuwe? En dat allemaal op basis van ongeveer hetzelfde coalitieprogramma.
Dat zou volgens Focus, PGM en VVD moeten leiden tot slagvaardig formeren en een oriënterend overleg met alle fractieleiders zou het proces maar ophouden. Ondertussen zijn we toch al weer enkele weken verder. En terwijl de namen van de poppetjes die het bijgeslepen programma gaan uitvoeren al bekend zijn, moeten er dus duidelijk nog wel wat hobbels genomen worden. Wij schatten in dat dat komt doordat bij ons de VVD niet bekend staat als een partij die qua financiën over één nacht ijs gaat. Dus, KIJK!!! is zeer nieuwsgierig naar welke kant de dubbeltjes en de kwartjes gaan rollen.
Ondertussen maken we ons grote zorgen. Er is een coalitie in de maak die slechts op een krappe meerderheid kan rekenen. Eén raadslid in de lappenmand en voorstellen van het college halen mogelijk de gewenste meerderheid niet. Natuurlijk zullen we ons constructief opstellen en voorstellen aan de raad op hun inhoud wegen. Maar, fracties die zonder enig oriënterend overleg met hun collega-fracties met de macht aan de haal gaan, mogen ook op stevig weerwerk rekenen. Er staat een krachtige oppositie klaar.
Tegen de achtergrond van een benarde financiële situatie breken voor een krappe coalitie en de gemeente Meerssen en haar burgers weer spannende tijden aan. De provincie zal het met argusogen volgen. Weer zitten we in een situatie waarin het gedoe om de macht overheerst en we niet al onze aandacht kunnen richten op en verder kunnen bouwen aan alles wat onze gemeente zo bijzonder maakt.

Reacties zijn gesloten.