Vraag van de dag: Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?

Het liefst werken we samen met partijen die de noodzaak van duurzaamheid, van zorg voor de leefbaarheid, voor elkaar, de natuur en het landschap in een op economie gerichte omgeving zien. Met een warm hart voor de jeugd, oudere mensen en mensen met een beperking. Het liefst doen we mee in een coalitie met een gezonde mix van lokale en meer landelijk geïnspireerde partijen. Dat moet ook een stabiele coalitie zijn. We hebben ontzettend genoeg van de voortdurende ruzies in de raad. Wel hebben we zin in stevige inhoudelijke debatten.

Lees in ons verkiezingsprogramma meer over de gezonde gemeente.

5 comments

 1. Wilbert Peereboom schreef:

  Ik denk dat iedere andere partij aanknopingspunten voor samenwerking heeft. Soms meer en soms minder overeenkomstig het programma van KIJK. Op inhoud is daarom samenwerking met iedere partij te overwegen. Ik denk dat de afweging meer moet zijn gelegen in de intenties en drive van de andere partij. Is de intentie niet constructief en op samenwerking gericht zou ik reserves hebben tegen samenwerking …..

  • Paul Sanders schreef:

   We nemen graag deel aan een coalitie. Het is dus zeker onze bedoeling om de intentie tot samenwerking van andere partijen zwaar te laten wegen. Maar voor het vormen van een stabiele coalitie zullen er ook harde afspraken gemaakt moeten worden. We moeten dan de overtuiging hebben – en dat is meer dan een gevoel – samen een stabiel bestuur met breed draagvlak in de raad neer te zetten. Met wethouders die voor hun taak berekend zijn, voor wie samenwerking vanzelfsprekend is en die collegiaal met elkaar willen optrekken in het college van Burgemeester & Wethouders.
   We willen ook geen geruzie in de raad meer. Wel open debatten waarin iedereen kan zeggen wat hij wil. We moeten ook niet té lief worden voor elkaar. Wat dat ‘samen’ betreft: we moeten mogelijk ook afspraken maken over trainingen in samenwerken.

 2. Lijnie Lutgerink schreef:

  Het heeft mijn voorkeur om voortaan alleen landelijk opererende partijen deel te laten nemen aan lokale verkiezingen. Deze partijen hebben veel ervaring met politiek besturen en het opleiden van raadsleden.
  Mensen die graag een vinger in de pap willen hebben kunnen op die manier net zo goed hun stem laten horen door zich op de lijst van hun favoriete partij te laten zetten.
  En voor de kiezer is het duidelijker waar ze op stemmen.

  • Paul Sanders schreef:

   Hallo Lijnie,
   Een van de redenen om KIJK!!! te stemmen is omdat wij inderdaad kunnen terugvallen op de kennis, deskundigheid en faciliteiten van drie landelijke partijen. Eerder hebben we daar al uitgebreider iets over geschreven.

 3. Paul Jansen schreef:

  En het is niet zo dat wij aan de leiband van de landelijke partijen lopen. Wij laten ons wel inspireren door hun ideeën. We wegen die en passen ze toe op lokaal hiveau. Dat zorgt ervoor dat voor ons de inhoud altijd belangrijker is dan persoonlijke belangen en het belang van clubjes.