Vraag van de dag: hoe denkt KIJK!!! over betaald parkeren?

Onderzoek wijst uit dat de huidige parkeertarieven in de gemeente Meerssen voor mensen geen drempel zijn. Ze houden mensen niet weg van boodschappen doen. Wij zien betaald parkeren als een mogelijkheid ervoor te zorgen dat langparkeerders geen parkeerplekken in het centrum innemen. Dat kan eventueel ook met behulp van de parkeerschijf.

Wel vinden we dat de Markt in Meerssen autovrij moet worden, met uitzonderingen voor speciale gelegenheden.

Het belangrijkste probleem van de auto voor de gemeente Meerssen is het ruimtebeslag en de verkeersveiligheid. We bepleiten meer ruimte voor de fiets en de voetganger, vooral in gebieden met veel middenstand (Meerssen centrum, Agnesplein en omgeving). Dat betekent dat daar geen plek is voor de auto. Voor plaatsen die we daar speciaal voor inrichten mogen autobezitters best wat betalen.

Lees in ons verkiezingsprogramma meer over de gezonde gemeente.

2 comments

 1. Nathali van Gool schreef:

  Het autovrij maken van de Markt maakt deze aantrekkelijker voor de horeca; vanuit de terrassen kijk je niet meer tegen het blik aan. Positief. Gezellig.
  Maar, als bewoner van de Gansbaan, waar het toch altijd al vol staat met auto’s omdat in deze straat (en parkeerplaats achter door aan Hoekweg) niet betaald hoeft te worden, ben ik bang dat er dan nog meer automobilisten hun weg vinden naar deze plekken. Waar moeten wij als bewoners dan onze auto parkeren?
  Een aantal jaren geleden is er door de bewoners al geopperd om er een parkeervergunning-zone van te maken maar dat wordt linea recta naar de prullenbak verwezen….

  • Paul Sanders schreef:

   Wij zijn voor een autovrije of minstens autoluwe Markt in Meerssen. De Markt moet de huiskamer van Meerssen kunnen worden. Met terrassen, een openbaar toilet en speelruimte voor kinderen. Parkeren moet vooral op t Bergske en in de parkeergarage.
   Voor de bewoners van het gebied rond de Basiliek zou meer parkeerruimte moeten komen op de plaats waar nu nog de Gansbeek staat. Die wordt wat ons betreft – op termijn – afgebroken. Tot die tijd – en misschien ook wel daarna nog – is een systeem met parkeervergunningen zeker een oplossing. Ook zou onderzocht kunnen worden bij welke woningen parkeren op eigen terrein mogelijk is. De gemeente zou kunnen overwegen daarbij te helpen.