Vraag van de dag: Wat willen jullie met het hondenbeleid?

We hebben niet zo veel moeite met hoe het nu is.

Wat ons betreft zou de hondenbelasting wel voor een groot deel afgeschaft mogen worden. Want waarom zou je voor het houden van honden belasting moeten betalen en voor het houden van andere huisdieren niet? Zeker als die óók buiten poepen.
Een reden kan zijn dat de gemeente speelweides voor honden heeft aangelegd, omdat er mensen zijn die bang zijn van honden en loslopen ook ter bescherming van het wild onwenselijk is. Het onderhoud van die velden kost geld. En ook de controle op het opruimen van de poep door het baasje moet betaald worden. De kosten daarvan mag de gemeente verhalen op de hondeneigenaren.
Honden die door hun aard en/of gedrag behoren tot de risicohonden moeten altijd aangelijnd zijn en een muilkorf dragen.

Lees in ons verkiezingsprogramma meer over de gezonde gemeente.

2 comments

 1. Nathali van Gool schreef:

  Ik ben van mening dat de controle op het opruimen van poep door de eigenaar van de hond veel beter kan. Ik woon vlak bij de basisschool Gansbeek en het is schandalig hoeveel poep daar voor en om de ingang ligt. En dan heb ik het niet over keuteltjes maar over grote hopen. Maar ook in de winkelstraten en rondom de Markt ligt veel hondenpoep. Bah. Laat die hondenbelasting vooral bestaan en doe wat aan die viezigheid op straat.

  • Paul Sanders schreef:

   Wij ergeren ons ook ongelooflijk aan eigenaren van honden die de poep van hun honden niet opruimen. Maar, het is ook heel erg moeilijk te achterhalen welke poep van welke hond is. En welke eigenaar dus bekeurd moet worden. Het is meer een kwestie van fatsoen van hondeneigenaren dan van handhaving door de gemeente.
   Beter is het de eigenaren van honden op te voeden. Maar dan nog. Hoe organiseer je dat dan?
   Andere oplossing: minder honden. Maar hoe gaan we dat dan regelen? We willen mensen ook niet verbieden honden te houden. Wij denken dat als er écht een oplossing voor dit probleem zou zijn die al lang zou zijn toegepast. Daarvoor is de ergernis over hondenpoep meer dan groot genoeg.