Herbezinning MAA

Omwonenden MAA” heeft de leden van Provinciale Staten – de provincie – gevraagd hen nauw te betrekken bij de toegezegde herbezinning over de toekomst van Maastricht Aachen Airport. Ze willen daaraan een positieve bijdrage leveren en meedenken over een aantal voorgestelde scenario’s. Daaronder ook het scenario zoals zich dat nu ontwikkelt.

Is dat wel zo goed voor de regio en zijn bewoners, ondernemers en gewone burgers? Moet economie wel voorrang krijgen op gezondheid? Moet de recreatieve sector – vanouds een van de pijlers van de economie in Zuid-Limburg – lijden onder het businessmodel dat nu voor het vliegveld uitgangspunt is? Zeker nu ook landelijk een stevige discussie over vliegen en de overlast die dat voor mens en natuur geeft, gaande is. De vier te onderzoeken scenario’s hebben een plek gekregen in een notitie die is verzonden naar de leden van het Limburgs Parlement, leden van Gedeputeerde Staten en raadsleden van de gemeenten in het Heuvelland.

Ondertussen groeit de weerstand tegen de manier waarop MAA zich op dit moment ontwikkeld, sterk. “Omwonenden MAA” weet zich bovendien steeds meer gesteund door wetenschappers op het gebied van gezondheid en regionale economie. Ook zij zetten vraagtekens bij de manier waarop MAA wordt geëxploiteerd.

KIJK!!! heeft ook grote zorgen als het gaat om de huidige weg die de provincie bewandelt met betrekking tot Maastricht Aachen Airport. We vinden dat een vliegveld in de regio alleen bestaansrecht heeft als dat waarde creëert voor de gezondheid, het leefklimaat, de leefbaarheid in en de aantrekkelijk van onze regio. De maatschappelijke kosten mogen niet groter zijn dan de maatschappelijke baten.

Reacties zijn gesloten.