Vraag van de dag: Wat valt er te verbeteren aan de verkeersveiligheid?

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Voetgangers en fietsers zijn het meest kwetsbaar. Dus vooral op plaatsen waar die komen, moet de gemeente voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer uit elkaar te houden. Er moeten daar duidelijke trottoirs, fietspaden en fietsstroken zijn. Dit is vooral bij scholen, sportvoorzieningen en de bibliotheek belangrijk. Er moeten ook duidelijke fietsroutes zijn tussen de dorpen en het Stella Maris College. De gemeente moet het gebruik van de fiets stimuleren.

De kern van Meerssen zou autoluw moeten zijn, de Markt autovrij.
Zwaar verkeer moeten we buiten de woonbuurten en dorpskernen houden. KIJK!!! heeft bijvoorbeeld vaak en veel aandacht gevraagd voor de situatie in Ulestraten. Dat heeft geleid tot het besluit ten noorden van Ulestraten een weg naar MAA Aviation Valley aan te leggen.

Lees in ons verkiezingsprogramma meer over de gezonde gemeente.

3 comments

 1. Xavier Camp schreef:

  Verkeersveiligheid Sint Josephstraat. Iemand een idee om dit te verbeteren?

  • Paul Sanders schreef:

   Er zijn bij de gemeente altijd plannen in overvloed maar de uitvoering ervan loopt nogal eens vertraging op. Dat geldt ook voor de Sint Josephstraat. Die ziet er uit als een woonstraat, maar doet dienst als verbindingsweg. Dat maakt hem onveilig. Wij vinden dat het stuk tussen de Bunderstraat en de Proost de Beaufortstraat weer een echte woonstraat moet worden. En we vinden ook dat de bewoners daarvoor in actie zouden moeten komen.

   Het opknappen van de straat is al opgenomen in het plan Revitalisering Meerssen-West. Opknappen is wat ons betreft niet alleen nieuwe riolering en nieuwe tegels en asfalt. We moeten van het eerste stuk van de Sint Josephstraat weer een woonstraat maken. Wat ons betreft heeft dat hoge prioriteit binnen een realistische planning.

   • Xavier Camp schreef:

    Beste Paul,
    Goede motivering. Zal dit eens polsen bij
    De bewoners. Feit is ook dat er een 5 tal ondernemers gebruik maken van deze weg.
    Dus opties kunnen zijn:
    Drempels
    Indicatieborden (radar)
    Eenrichting

    Enfin ik ben geen verkeerskundige maar ik zou graag zien dat kinderen en grote kinderen hier veilig kunnen vertoeven

    Met waardering Xavier Camp