Weer pannen van het dak – MAA

KIJK!!! heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Afgelopen vrijdag heeft een laag vliegend vliegtuig tijdens de daling naar MAA weer pannen van Meerssense daken geblazen. Wij zijn vooral blij dat er geen lichamelijk letsel is veroorzaakt en dat MAA de schade voortvarend repareert. Maar we willen wel weten wat gemeente en MAA doen om de gezondheid van de omwonenden te beschermen.

KIJK!!! is al langer bezorgd over de ontwikkelingen, met name met grote vrachtvliegtuigen, op Maastricht Aachen Airport. Die zorgen nemen alleen maar toe, nu binnen vier maanden twee keer een dergelijke incident is voorgevallen. We vragen ons af of MAA de veiligheidsprocedures wel naleeft. Deze incidenten én het overtreden van geluidsnormen geven ons niet het vertrouwen dat MAA er alles aan doet om incidenten voor de inwoners van Meerssen te vermijden.

Omdat er in het verleden niet dit soort incidenten waren, vragen we ons af of ze het gevolg zijn van het beleid van de nieuwe exploitant, het gekozen verdienmodel (grote vrachtvliegtuigen) en/of het gebruik van de verlengde start- en landingsbaan. Om informatie over het incident in mei te verkrijgen hebben wij het college gevraagd om de verslagen van het onderzoek daarnaar openbaar te maken. We vinden het vreemd en het verontrust ons dat er – ondanks de stringente en uitzonderlijke veiligheidseisen die in de luchtvaart gelden (onder andere ook om herhaling van incidenten te voorkomen) – binnen vier maanden in Meerssen weer pannen van daken vliegen.

Reacties zijn gesloten.